Nieuws

Facebook weet waar je bent en waar je misschien heen wil

Facebook kent je locatie en maakt daar gebruik van. Vanaf vandaag rolt het sociale netwerk een functie die je tips geeft op je newsfeed over locaties in je buurt.

Liefst van al zou Mark Zuckerberg de hele dag over je schouder kijken om ’s avonds gezellig mee in je bed te kruipen, maar fysieke beperkingen net als privacywetgeving, houden de man tegen. Facebook zelf weet wel waar je bent, maar tot vandaag was dat enkel goed nieuws voor Facebook zelf. Met de introductie van Place Tips krijg je er nu zelf ook een functie bij.

Place Tips

Place Tips wordt vanaf vandaag uitgerold op de app voor de iPhone. De nieuwe functie integreert met de bestaande app. Concreet zal je binnenkort informatie over nabije locaties zijn verschijnen bovenaan op je nieuwslijst. Wandelend op de Meir zie je dan de pagina van de lokale H&M of het dichtstbijzijnde koffiehuis verschijnen.

[related_article id=”158578″]

In principe is die toevoeging interessant. Ze lijkt nog het best op de functionaliteit die Google al een hele tijd biedt met Google Now: die app geeft je links naar websites die relevant zijn aan je locatie. Denk aan de website met aankomsttijden van vluchten wanneer je de parking van het vliegveld van Eindhoven of Charleroi op rijdt. Google biedt op die manier een meerwaarde aan ons als consument voor het delen van onze data.

Meerwaarde?

De vraag is maar of ook Facebook een dergelijke meerwaarde in de niewsfeed zal verwezenlijken. Het bedrijf heeft de neiging zijn adverteerders nogal opzichtig op de eerste plaats te zetten. Als de Place Tips je attent maken op leuke plaatsen die aansluiten bij je interesses is dat beslist een vooruitgang voor het sociale netwerk. Place Tips kan natuurlijk net zo goed gebruikt worden om de pagina van een betalende adverteerder in de buurt bovenaan je nieuwslijst te plaatsen.

Voorlopig is de functie in een testfase. De uitrol begint in de VS. Wanneer Place Tips hier op volle toeren zal draaien, en wanneer de Android-app aan de beurt is, weten we nog niet. Wie zich niet zo gemakkelijk voelt bij de locatieberichten van zijn favoriete sociale netwerk kan de functie uitschakelen onder locatie bij instellingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business