Nieuws

Microsoft koopt Belgisch-Amerikaanse kalenderapp Sunrise

De populaire kalender-app Sunrise is door Microsoft overgenomen voor 100 miljoen dollar. Het is het geesteskind van een Belg en een Fransman.

Microsoft heeft opnieuw een start-up ingelijfd in een poging om zijn mobiele portfolio aan te sterken. Volgens verschillende media zou ditmaal de appbouwer Sunrise zijn overgekocht voor 100 miljoen dollar, al moe het nieuws nog officieel worden bevestigd.

De deal komt er enkele dagen nadat Microsoft zijn mobiele Outlook-app heeft uitgebracht. Die is grotendeels gebaseerd op de email-app Acompli, die eerder werd overgenomen. De kans is groot dat dezelfde strategie ook met Sunrise zal gevolgd worden en dat het programma wordt opgenomen in Microsofts eigen kalenderdiensten.

[related_article id=”161452″]

Sunrise werd opgericht door de Belg Jeremy Le Van en de Fransman Pierre Valade, die mekaar leerden kennen bij Foursquare in New York. De start-up wist verschillende grote investeerders te overtuigen van het potentieel. In diverse kapitaalrondes werd geld opgehaald bij bekende business angels en durfkapitalisten.

Met Sunrise kunnen gebruikers hun verschillende kalenders importeren en consolideren uit onder meer iCloud, Exchange, Google Calendar en Facebook. Het programma bestaat voor iOS en Android, alsook voor de Mac. Daarnaast is er ook een webversie.

Sunrise kreeg heel wat lof voor zijn gestroomlijnd design, zijn mooie interface en zijn goede ideeën. Sunrise haalt bijvoorbeeld contactdetails van LinkedIn binnen, zodat mensen een foto hebben wanneer ze een ontmoeting plannen met iemand die ze nog nooit hebben ontmoet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business