Volgens 9to5Mac zou Apple van plan zijn om Beats in alle lagen van iOS, iTunes en Apple TV te integreren en een abonnement van 7,99 dollar per maand aan te bieden.

Volgens een recent gerucht is Apple van plan om erg binnenkort z’n plannen voor Beats te onthullen.

Volgens Apple-nieuwssite 9to5Mac is het bedrijf van plan om een nieuwe, betalende muziekstreamingdienst te lanceren die ontworpen werd door Apple zelf, maar gebruik maakt van de technologie en content van Beats. Volgens de site zou het er ook niet om gaan dat Apple de bestaande Beats Music-app op elke iPhone zal installeren, maar dat het bedrijf Beats volledig wil inwerken in iOS, de iTunes mediawinkel en Apple TV.

 

Apple zou eerst onderhandeld hebben met de muzieklabels rond een abonnement van 5 dollar per maand, maar uiteindelijk uitgekomen zijn bij 7,99 dollar. Daarmee zou het in Amerika goedkoper worden dan Spotify, Rdio, Rhapsody en Google, maar duurder dan het populaire Pandora. Wat de plannen zijn voor Europa of specifiek ons land is naar goede gewoonte nog niet duidelijk – ook iTunes Radio is hier immers nog steeds niet beschikbaar.

Er wordt al sinds de overname van Beats door Apple in augustus vorig jaar duchtig gespeculeerd over de manier waarop de muziekstreamingdienst zou passen in Apples aanbod. Dat niet in het minst omdat het bedrijf altijd erg weigerachtig stond tegenover het streamingmodel voor muziek; Steve Jobs was er zelf een overtuigde tegenstander van. Op dit moment lijken abonnementen echter zo populair te worden als manier om muziek te consumeren, dat het bedrijf het format niet meer zonder meer wil negeren.

Tot hiertoe heeft het bedrijf nog maar weinig gedaan met Beats; de streamingabonnementen werden (in de States) aangeboden aan iTunes-klanten, en de hoofdtelefoons van het merk worden verkocht in de online en fysieke Apple Stores.

Er gingen eerst geruchten dat Apple de dienst al wilde lanceren in maart, maar volgens 9to5Mac is het mogelijk dat die release werd uitgesteld tot de WWDC in juni wegens conflicten tussen het personeel van Apple en de instromers uit Beats.

Apple heeft nog geen commentaar gegeven.