Nieuws

Samsung MultiXpress printers draaien op Android

Het is de allereerste keer dat een printer van Android wordt voorzien. Android 4.4 KitKat ligt aan de basis.

De MultiXpress printer van Samsung maakt gebruik van een 10 inch aanraakscherm waarop Android 4.4 KitKat draait. Waarom Android op een printer? Het maakt de printer gebruiksvriendelijker en Samsung rekent erop dat er veel Android-toepassingen hun weg naar deze printer zullen vinden. Je kan op de printer naar een webpagina browsen, e-mails nalezen en bepaalde documenten nog snel bewerken voordat je ze gaat afdrukken.

[related_article id=”158662″]

Op het Europees Forum van Samsung in Monaco hebben ze de MultiXpress 7 getoond, de laatste nieuwe zakelijke Android-multifunctional. Waar de vorige MultiXpress op Android 4.2 draaide, is er nu plaats voor Android 4.4 en vooral een vlottere interface. Daar is ook de nieuwe 1,5 GHz quadcoreprocessor mee verantwoordelijk voor, samen met een flinke 4 tot 6 GB RAM en 340 GB interne opslag voor uitgebreide printopdrachten.

De laserprinter is beschikbaar in kleur en zwart-wit. De zwarte toner gaat zo’n 45.000 afdrukken mee, de kleurentoner 30.000 opdrachten. Standaard kan de multifunctional 1.140 vellen stockeren, maar dat aantal kan je optioneel nog opkrikken naar 6.140. Het 10 inch aanraakscherm heeft een mooie resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels en kan zowel horizontaal als verticaal worden gebruikt.

Het Android-besturingssysteem is in feite enkel zichtbaar aan de buitenkant, want intern is het vooral Unix met een aantal Java-extensies. Aanzie Android eerder als ‘middleware’ om het geheel extra gebruiksvriendelijk te maken. Wanneer we Android op goedkopere printers mogen verwachten wilde Samsung ons nog niet vertellen.

Het MX7-gamma wordt begin juni verwacht in België en Nederland. Een prijs wordt voorlopig niet bekend gemaakt, maar als indicatie voor de zwart-witvariant kregen we als antwoord ‘ongeveer 5.000 euro’. Afwachten nog voor de officiële prijs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business