Nieuws

Sony ontslaat 2.100 mensen op smartphone-afdeling

Sony wil tegen maart 2016 2.100 banen schrappen in zijn smartphone-afdeling. Vooral in China en Europa gaan jobs verloren.

Ondanks het feit dat de verkoop van Xperia-telefoons terug aantrekt, bereidt Sony een zware saneringsronde voor in zijn smartphone-afdeling. Tegen maart volgend jaar zullen zo’n 2.100 medewerkers naar een nieuwe baan op zoek moeten, zo schrijft Sohu. De meeste ontslagen zullen in China en Europa vallen.

Bij de telefoonafdeling van Sony zullen na de ontslagronde nog zo’n 5.000 mensen werken. De sanering schrapt dus ongeveer 28 procent van het personeelsbestand.

Sony heeft aangekondigd dat het voor 2014 een recordverlies van 1,4 miljard dollar verwacht. De zwalpende gigant heeft, sinds het aantreden van topman Kazuo Hirai, al verschillende afdelingen zwaar uitgedund.

Ondanks het feit dat de verkoop van smartphones bij Sony steeg tot 11,9 miljoen exemplaren in het kwartaal tot 31 december, verlaagde het bedrijf zijn vooruitzichten. Bij de sluiting van zijn boekjaar in maart, denkt Sony zowat 39,2 miljoen stuks afgezet te zullen hebben. Eerdere schattingen waren van 50 miljoen exemplaren uitgegaan.

Vooral de Aziatische markt, en dan zeker China, speelt Sony parten. Het bedrijf zal nu minder Xperia-modellen gaan lanceren en zal niet langer speciaal telefoons ontwikkelen voor de Chinese operatoren China Mobile, China Unicom en China Telecom.

Chinese concurrenten

Volgens een rapport van Trendforce waren de Chinese concurrenten van Sony goed voor bijna 40 procent van de wereldmarkt van slimme telefoons. Ze verscheepten meer dan 453 miljoen van de 1,17 miljard exemplaren die er verkocht werden.

Sony daalde naar de achtste plaats ter wereld, met een marktaandeel van 3,9 procent. Trendforce verwacht dat het bedrijf in 2015 naar de tiende plaats zal afglijden, met een marktaandeel van 3,1 procent. Het bericht van Sohu verwijst naar ander onderzoek waaruit zou blijken dat Sony vorig jaar al uit de top 10 is verdwenen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business