Nieuws

LG geeft VR-bril cadeau bij vlaggenschip G3

LG biedt een gratis alternatief voor Samsungs Gear VR-bril. Nieuwe kopers van de G3 krijgen gratis een virtual reality-bril gebaseerd op Googles Cardboard.

LG Electronics gaat samen met Google proberen virtual reality bij het grote publiek te krijgen. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant laat begin deze week weten dat het een nieuwe aanbieding in het leven roept. Daarbij biedt het een gratis VR-headset voor nieuwe kopers van zijn vlaggenschip G3

De virtual reality-bril is gebaseerd op Googles Cardboard. De headset gebruikt de G3 als scherm. Op die manier kan men genieten van de speciale VR-apps en -games die in de Play Store te vinden zijn. “Het tijdperk van de virtual reality breekt nu aan, want voorheen was de techniek te duur en ontoegankelijk voor de gemiddelde consument”, denkt Chris Yie van LG.

[related_article id=”158901″]

De nieuwe headset is LG"s antwoord op rivaal Samsung, dat met de Gear VR een vergelijkbaar product op de markt bracht. Die gebruikt de Galaxy Note 4 als scherm. Zowel LG als Samsung zijn op zoek naar manieren om de smartphoneverkopen te stimuleren. Naast smartwatches, kan ook een VR-headset het antwoord zijn. Samsung werkt samen met Oculus, de VR-expert van Facebook. LG werkt samen met Google.

Beide headsets zijn slechts een onderdeel van een groeiende lijst van virtual en augmented reality-producten. Techbedrijven werken hard om nieuwe technologieën te ontwikkelen en zo nieuwe markten aan te boren. Het idee achter virtual reality is om een ervaring te creëren voor games die je het spel inzuigt. Dit werkt ook voor andere applicaties. Augmented reality, zoals bij Google Glass of de HoloLens van Microsoft, voegt dan weer extra informatie toe aan de echte wereld.

De VR for G3-aanbieding gaat deze maand van kracht in bepaalde gebieden. Kopers van de LG G3 kunnen gratis de VR-game Robobliteration downloaden met een code in het doosje. Het is voorlopig niet duidelijk of we ook in België en Nederland van deze aanbieding kunnen genieten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business