Nieuws

Eerste Ubuntu-smartphone vandaag tijdelijk te koop

De BQ Aquarius E4.5 Ubuntu Edition wordt uitsluitend verkocht via zogenaamde "flash sales". Woensdag 11 februari is de eerste verkoopdag.

De eerste smartphone die draait op Ubuntu is vandaag, woensdag 11 februari, tijdelijk te koop tijdens de eerste “flash sale”. In de komende weken volgen er nog meer verkoopdagen.

De Aquarius is een bescheiden smartphone met een prijskaartje van 169,90 euro. Hij beschikt over een 4,5 inch qHD-scherm (540 x 960), 1,3 GHz quadcoreprocessor van Mediatek en 8 GB intern geheugen. Dat laatste kan nog worden uitgebreid met een microSD-kaartje en hoewel er geen 4G-ondersteuning is voorzien, is er wel ruimte voor twee simkaarten. De meest opvallende specificatie is een 5 megapixelcamera aan de voorkant.

[related_article id=”161563″]

Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, heeft de telefoon ontwikkeld in samenwerking met het Spaanse BQ. Het toestel komt niet in de rekken te liggen, maar wordt verspreid via zogenaamde “flash sales” waarbij het toestel tijdelijk kan worden aangeschaft. Geïnteresseerde kopers kunnen vandaag tussen 9 uur ‘s morgens en 6 uur ‘s avonds voor het eerst hun kans wagen via de website van BQ.

In de komende weken zullen nog meer flash sales volgen. Na vandaag staan er voor deze maand alleen al nog zeker drie verkoopdagen gepland. De verkoopmomenten zullen telkens worden aangekondigd via sociale media. Wie een toestel wil kopen, houdt dus best de kanalen van Ubuntu en BQ in de gaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business