Nieuws

Eerste indruk Windows 10 voor smartphones

Microsoft moet zich dringend herbronnen om van Windows Phone een succes te maken. De eerste stap is Windows 10 voor smartphones. Is het beter?

Microsoft heeft onverwacht een testversie van Windows 10 voor smartphones gelanceerd.

In dezelfde lijn als Windows 10 wil Microsoft heel vroeg je feedback over het besturingssysteem, wat ons een goed idee lijkt. Hoe je de testversie installeert lees je hier.

Is het al de moeite om te proberen? Absoluut niet, zoveel is zeker! Er zijn een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd, zoals een overzichtelijker instellingenmenu, geïntegreerde Verkenner en Cortana, maar de testversie is lang niet zo stabiel als die van Windows 10 voor desktop. De vloeiende navigatie is grotendeels weg, met bijgevolg schokkende animaties.

We kunnen dus absoluut niet aanraden om deze testversie te installeren op je dagelijkse smartphone, maar dat is ook iets dat Microsoft zelf afraadt. Heb je wel zin om de eerste nieuwtjes te verkennen op weg naar Windows 10 voor smartphones? Dan kan dat vanaf nu. Je hoeft trouwens geen schrik te hebben dat je smartphone daarna niet meer bruikbaar is. Je kan nog altijd terugkeren naar Windows Phone 8.1, maar dat betekent niet dat je ze simultaan naast elkaar kan gebruiken in dualboot. Het is het één, of het ander.

Hieronder hebben we een beeldenoverzicht van telkens Windows Phone 8.1, met rechts daarnaast Windows 10 voor smartphone, om handig te vergelijken. De laatste twee beelden zijn volledig nieuwe functies van Windows 10 voor smartphone.

[related_article id=”160534″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business