Nieuws

Vaio keert terug met geroemde Z-serie laptops

Het heeft drie jaar geduurd, maar Vaio brengt weer twee Z-modellen op de markt. De fabrikant zorgt ervoor dat de apparaten aan alle laatste eisen voldoen.

Vaio, dat tegenwoordig los van Sony opereert, heeft twee nieuwe computers aankondigd: de Vaio Z en de Vaio Z Canvas. Tijdens de presentatie benadrukte het bedrijf meermaals dat Z ook voor zero staat, een nieuwe start.

In vlaggenschip Vaio Z zit een tweede generatie SSD en een nog niet nader gespecificeerde vijfde generatie Core i7-processor. Dit alles wordt bij elkaar gehouden door een aluminium-carbon behuizing. Los van deze specificaties zijn het vooral de kleine details die het verschil maken.

[related_article id=”152275″]

Het was drie jaar wachten op een nieuw vlaggenschip in de Z-serie. Vaio probeert de schade in te halen door het apparaat meteen aan alle laatste eisen te laten voldoen. Zo is er een muliflipmode die gebruikers in staat stelt de Vaio Z te gebruiken als laptop, tablet of om het scherm weg te draaien.

Vanwege de aluminium-carbonconstructie weegt de Vaio Z maar 1,34 kilo en is hij 16,8 millimeter dik. De fabrikant belooft 15,5 uur werken zonder op te hoeven laden. Als dat klopt dan is het de eerste laptop die zo lang meegaat. Nog nooit wist een bedrijf dat voor elkaar te krijgen.

Verder beweert Vaio dat het toetsenbord minder irritant klinkt en dat het minder geluid maakt. De tijd zal het leren. De terugkeer van Vaio"s vlaggenschip is niet goedkoop. Als je interesse hebt moet je diep in de buidel tasten. De verwachte verkoopprijs in Japan is 190.000 yen, zo"n 1.400 euro. Het is momenteel nog niet duidelijk in welke markten het toestel beschikbaar zal zijn.

Canvas

Over een paar maanden, waarschijnlijk in mei, verschijnt de Vaio Z Canvas. Het apparaat is niet zo flexibel als zijn grotere broer, maar het is wel mogelijk het toetsenbord los te koppelen van het 12,1 inchscherm. De Vaio Z Canvas is gepresenteerd als een krachtige ultrabook. Voor creatievelingen zit er een stylus bij.

Verdere details zijn nog niet prijsgegeven. Daarvoor moet je nog drie maanden geduld hebben. Vaio belooft dat het tot 1 TB aan opslagruimte in de Z Canvas kan stoppen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business