Nieuws

Apple patenteert VR-bril voor iPhone

Apple heeft in de VS een patent gekregen voor een VR-bril die een iPhone gebruikt als scherm. Het ontwerp lijkt daarmee nogal op de brillen van Google en Samsung.

Apple noemt zijn apparaat een “scherm dat op het hoofd wordt gedragen en dat een draagbaar elektronisch apparaat met scherm bevat”, zo ontdekte Apple Insider. Het patent werd door Apple in september 2008 ingediend bij de US Patent and Trademark Service en toegekend op 17 februari van dit jaar.

De tekeningen die bij de aanvraag horen, laten duidelijk zien dat je via de zijkant een apparaat in de bril kan schuiven en dat die dan het scherm vormt. Volgens Apple zou dat bijvoorbeeld een iPhone of iPod kunnen zijn.

[related_article id=”158256″]

Aartsrivalen als Google, Samsung en Microsoft hebben allemaal al VR-apparaten gelanceerd in de voorbije maanden en het lijkt er dus op dat ook Apple zich klaar maakt om deze arena te betreden. Het ontwerp van Apple lijkt zelfs sterk op de brillen die Google en Samsung al hebben voorgesteld. Ook daarbij is het de bedoeling dat je een smartphone gebruikt als scherm.

Verdere functionaliteit wordt in het Apple-patent niet beschreven, maar het bedrijf houdt wel een slag om de arm. Volgens het patent hangt dat immers af van toekomstige ontwikkelingen. Zo kunnen de functionaliteiten van de bril en het elektronisch apparaat mekaar aanvullen of kan een van de twee de features van de andere overnemen.

De toekenning van dit patent volgt op negatief commentaar van Jony Ive, de hoofddesigner van Apple, over de Google Glass. Toen hij dat apparaat zag, was het duidelijk voor hem dat het gezicht “de verkeerde plaats” was voor zoiets.   

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business