Nieuws

Apple bestelt 5 tot 6 miljoen Watches voor lancering

Apple wil bij de lancering tot 6 miljoen exemplaren van zijn slim horloge klaar hebben. Dat is meer dan het totaal aantal verscheepte smartwatches in 2014.

Apple heeft vijf tot zes miljoen exemplaren van zijn Apple Watch besteld bij zijn leveranciers in Azië. Dit weet de Wall Street Journal te melden.Het slimme horloge – de eerste van het bedrijf – komt naar verwachting eind april in de winkel te liggen.

Is zes miljoen stuks van het draagbare gadget genoeg? Ermee rekening houdend dat er over heel 2014 maar 4,6 miljoen smartwatches werden verscheept (waarvan slechts 720.000 Android Wear-horloges), lijkt Apples cijfer zeer ambitieus. De helft van de productie is voor het instapmodel Apple Sport, terwijl het bij een derde van de output om de regulie Apple Watch gaat. Dat betekent dat één miljoen stuks overblijven voor de luxueuze gouden Apple Watch Edition.

[related_article id=”158256″]

Het is nog niet duidelijk hoe de Apple Watch ontvangen gaat worden door de consument. De verwachting is dat de vraag in China gaat exploderen, maar wat er in de rest van de wereld gebeurt, is nog niets over te zeggen. Apple is in staat om het productieproces te versnellen of juist te vertragen. Het bedrijf wil lege en overvolle magazijnen voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business