Nieuws

Deze week: lekke beveiliging bij Belgische banken en onze tips voor dataverkeer

Een hacker toonde aan hoe slecht de beveiliging van Belgische bankenwebsites wel was en we verzamelden de handigste tips om je mobiele dataverbruik onder controle te houden.

Slecht nieuws om de week mee te beginnen: een Belgische blogger onderzocht hoe veilig de ssl-beveiliging van Belgische banken is. De resultaten zijn onthutsend: bij vooraanstaande banken zoals ING en Record Bank stond de voordeur van het webportaal wagenwijd open.

Mobiel dataverkeer wordt steeds goedkoper, maar je maandelijks datavolume is beslist niet eindig. Wij zetten enkele tips op een rijtje om je verbruik binnen de perken te houden.

Voortaan is een iPhone, iPad of Mac niet langer vereist om gebruik te maken van de iWork-apps Pages, Numbers en Keynote. Apple breidt het kantoorpakket nu ook uit naar andere platformen.

Een fitness tracker dient meestal om je alledaagse bewegingen om te zetten naar prestaties. Geeksphone vindt dat seks daar ook bij hoort, en hun Geeksme zal dat principe meteen toepassen.

Je pc vraagt af en toe om een onderhoudsbeurt. Daar heb je tools voor nodig en die vind je bij Puran Utilities: een gereedschapskist met een twintigtal uiteenlopende handigheden.

Google vergroot het bereik van zijn laatste e-mailapp, Inbox, naar meer platformen, waaronder de langverwachte tabletversie voor Android en iOS.

Door de zware concurrentie en de lage marges overweegt Sony zich terug te trekken uit de gsm- en audiovisuele markt. In andere sectoren verwacht het bedrijf dan weer een winstpiek.

Mobiele provider Mobile Vikings wil een kader voorzien waarin "ethische hackers" zwakke plekken in de beveiliging van het merk kunnen opsporen.

Een Antwerpenaar en een Poolse Marsman zijn bij de laatste selectie voor een enkele reis naar Mars. Touroperator van dienst: het Nederlandse Mars One, dat de kolonisatiemissie bloedserieus neemt.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de wonderlijke wereld van de wetenschap? Schrijf je in op onze nieuwsbrief, en ontvang de laatste innovaties en wetenschappelijke ontdekkingen elke vrijdag in je mailbox.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business