Nieuws

Update Norton-antivirus laat Internet Explorer crashen

Een corrupt bestand in een update voor de antvirus van Symantec is verantwoordelijk voor het constant crashen van Internet Explorer.

Gebruikers van Norton en Internet Explorer stootten afgelopen weekend op een probleem. Een update voor de antivirussoftware van Symantec zorgt er namelijk voor dat de browser van Microsoft niet meer op kan starten.

Een corrupt bestand is de oorzaak van de problemen. Gebruikers van Symantec Endpoint Protection 12.1, Norton Security, Norton Security with Backup, Norton 360 en Norton Internet Security zijn getroffen door het probleem.

De getroffen browsers zijn de 32-bitsversies van Internet Explorer op Windows 7 en Windows 8.x. Andere browsers als Google Chrome en Mozilla Firefox hebben er ogenschijnlijk geen last van. Dit is op te maken uit de vele klachten die onder meer binnenkwamen bij Norton, Microsoft en op Reddit.

Op basis van eigen onderzoek kwam Symantec tot de conclusie dat er een fout in een virusdefinitie zit. Door het corrupte bestand te vervangen en de update opnieuw aan te bieden, konden de problemen verholpen worden. Klanten krijgen het advies de nieuwe update handmatig te downloaden voor een snelle installatie. Anders haalt LiveUpdate bij de standaard instellingen automatisch elke vier uur de laatste definities binnen.

[related_article id=”161920″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business