Nieuws

Chromebook Pixel krijgt na twee jaar opvolger

Google heeft aangekondigd dat het werkt aan een opvolger voor de Chromebook Pixel die het twee jaar geleden heeft gelanceerd.

De vorige Chromebook Pixel was een vreemde verschijning in 2013. In tegenstelling tot de andere laptops met Googles besturingssysteem had de Pixel een flink prijskaartje (1.300 dollar), een opvallend scherp display (2.560 x 1.700 pixels) met touch, en een aanzienlijk krachtigere processor (Intel Core i5) dan de andere Chromebooks.

Waarschijnlijk komt er binnen afzienbare tijd een opvolger van de Chromebook Pixel. Dat heeft Renee Niemi, een topvrouw van Googles Android & Chrome Global Business-divisie in ieder geval bevestigd op het Google TeamWork 2015-evenement. Het nieuws werd opgepikt door OmgChrome.

[related_article id=”158901″]

Details over de nieuwe Pixel gaf Niemi niet. Wel benadrukte ze sterk dat de laptop niet op consumenten gericht zal zijn, maar eerder op ontwikkelaars, net zoals dat voor de eerste Pixel het geval was.

“Er zal op korte termijn een nieuwe Pixel verschijnen. We gaan het apparaat verkopen, maar ik moet de verwachtingen temperen: dit is echt een proof of concept gericht op ontwikkelaars. We zijn niet van plan er veel van te produceren”, aldus Niemi in haar presentatie.

Er gaan al langer geruchten over een nieuwe Pixel. Op verschillende discussiefora kan worden gelezen dat het apparaat Samus gaat heten, een Intel Core M-processor krijgt en wordt voorzien van een nieuwe USB type-C-aansluiting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business