Nieuws

Deze kleine ASCII-animaties wonen in je adresbalk

De ASCII-animaties van ontwikkelaar Glen Chiacchieri wonen in je adresbalk en toveren gegarandeerd een glimlach op je gezicht.

 Afbeelding: The Verge

Als er iemand vandaag een lach op ons gezicht heeft weten te toveren, is het wel Glen Chiachieri. Deze developer heeft namelijk ASCII-animaties gecomposeerd voor in je adresbalk, zo ontdekte The Verge.

Elk “frame” van de animatie is een unieke url. Als je een animatie aanklikt, laadt je browser in snel tempo de ene url na de andere. Zo ontstaat in je adresbalk een animatie als een flipboek.

Je kan de animaties hier proberen. Er is zelfs een versie waarin je een ruimteschip bestuurt dat door de ruimte vliegt en obstakels moet ontwijken. Ook is er de mogelijkheid om je eigen animaties te maken.

Wees wel gewaarschuwd. De animaties werken het beste in Firefox en Chrome, en zelfs dan kunnen ze je browser laten crashen (is ons niet overkomen, maar sla voor de zekerheid eerst even dat belangrijke mailtje op). En je browsergeschiedenis wordt een chaos, dus open de animaties in incognitomodus als je dit soort dingen wilt voorkomen:

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business