Nieuws

Google Play Music laat gebruikers 50.000 eigen liedjes uploaden

Google Play Music breidt zijn gratis cloudopslag voor muziek uit. Gebruikers mogen vanaf nu 50.000 nummers uploaden. Tot nu waren dat er 20.000.

Via Google Play Music kunnen muziekliefhebbers eigen nummers in de cloud opslaan en die muziek dan naar believen streamen naar iOS- en Androidapparaten. Tot nu hanteerde het bedrijf een limiet van 20.000 nummers, maar dat wordt tot 50.000 uitgebreid.

Muziek opladen doe je via de Google Play Music-website, waar je moet inloggen met je Google-account. Daarna kan je kiezen of je muziek naar de site stuurt via een Chrome-app (als Chrome je browser is) of via de Music Manager-software. Het is ook mogelijk om in één ruk je complete iTunes-bibliotheek over te zetten of liedje per liedje te uploaden.

[related_article id=”158901″]

Nadat alles in de cloud staat, kan je je nummers streamen of downloaden via de Google Play Music-app, die staat standaard op de meeste Androidtelefoons en is ook voor iOS beschikbaar. Ook streamen vanaf de desktop is mogelijk, via de Play Music-website.

Wie daar nog niet genoeg aan heeft, kan ook een abonnement nemen op Play Music All Access, een streamingdienst van Google die vergelijkbaar is met Spotify en Deezer en die net geen tien euro kost. Play Music All Access heeft een bibliotheek van ongeveer dertig miljoen nummers.

De extra opslagruimte is een stuk groter en goedkoper dan wat je krijgt bij iTunes Match, de concurrerende dienst van Apple die bijna 25 euro per jaar kost en een limiet van 25.000 liedjes heeft. Bij Google krijg je gratis het dubbele aan capaciteit.

Hoewel muziek streamen bijzonder gemakkelijk en handig is, zijn er toch ook nog redenen om naar je eigen muziekbestanden te luisteren. Veel audiofielen vinden de geluidskwaliteit bijvoorbeeld nog altijd niet goed genoeg, hoewel er nu ook diensten beginnen op te duiken die muziek in cd-kwaliteit beginnen te streamen.

Sommige bands zijn ook nog altijd niet op de streamingdiensten te vinden, met The Beatles als meest notoire voorbeeld. Ook jonge artiesten als Taylor Swift overwegen om Spotify en co. de rug toe te keren omdat ze er niet genoeg aan verdienen. Als je echter zelf de muziekfiles van Swift bezit, kan je ze op Google Play Music parkeren en ze van daaruit streamen. Het beste van twee werelden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business