Nieuws

Kleurrijke Amigo is enkelband voor kinderen

De Amigo is een kleurrijke armband voor kinderen die alle functies van een enkelband vervult - en meer. Nooit is zoon- of dochterlief nog alleen, willens of niet.

De Amigo-armband is de beste vriend van de bezorgde ouder, al betwijfelen we of het ding een gezonde relatie met je kind bevordert. De Amigo is een soort fitnesstracker voor zoon- of dochterlief die bijhoudt hoe actief de kleine schat is. Het kinderhorloge houdt niet alleen de stappen bij met een ingebouwde pedometer (ongelukkige naam in deze context), ook de locatie van je kleinste gezinsleden wordt gemonitord met een ingebouwde gps.

Grootste verschil met je eigen fitnesstracker: de resultaten van de wearable gaan niet naar de telefoon van het kind maar naar die van de ouders. Die kunnen dan nagaan of hun oogappel niet te frequent vegeteert achter één of andere PlayStation. Is er iets loos, of moet het kind in kwestie net beloond worden, dan helpt de Amigo eveneens.

Enkelband

Via de ouder-app kunnen vader en moeder snel zones afbakenen op een kaartje. In die zones mag het kind zich bewegen; buiten de zones gaan er alarmen af. De technologie doet ons denken aan een enkelband voor criminelen – misschien zijn er in die lijn nog mogelijkheden. Kleine bedenking: zelfs veroordeelde misdadigers worden niet afgerekend op hun al dan niet sportief gedrag.

Paranoia

De band staat immers garant voor een directe lijn naar de telefoon van de ouders. Zo kunnen die onmiddellijk contact opnemen met hun kind. Amigo geeft een mooi voorbeeld van hoe zoiets in z’n werk kan gaan: kind X dwaalt af buiten de vooropgestelde veiligheidszone om te gaan spelen met kind Y. De app van de ouders van kind X slaat alarm, waarna die via de Amigo vragen waar hun kind vertoeft. Antwoord: “ik ging naar kind Y, moeder, was je dat vergeten?” Duidelijk wel, en toch krijgt ons kind X een kleine uitbrander. Moeder moest immers nog eens preventief laten weten dat haar kind de vooropgestelde zone ging verlaten, zodat de Amigo daarop kon anticiperen.

De Amigo zelf moet kinderen bekoren dankzij de felle kleurtjes en een resem lettertjes en figuurtjes waarmee ze hun horloge kunnen decoreren. Op papier ziet het ding er leuk uit en begrijpen we ook wel waarom ongeruste ouders hun kind een Amigo willen aan doen. In de praktijk vragen we ons af of zo’n verregaande inbreuk op de privacy, zelfs van je eigen kinderen, wel gezond is.

amigokinderenmobiel gadgetmwc2015nieuwswearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen