Nieuws

Eerste indruk van LG’s 4G-smartwatch

De luxe smartwatch van LG krijgt een LTE-variant waarmee je kan bellen en sms'en. Dat vraagt een nieuw besturingssysteem, met als basis WebOS.

LG heeft met de Watch Urbane een premiumversie van de G Watch R in de pijplijn zitten. De luxehorloge moet als bliksemafleider dienst doen bij de lancering van de luxueuze Apple Watch, maar LG heeft op MWC nog een extra verrassing klaar staan: een Watch Urbane met LTE-connectiviteit.

In tegenstelling tot de Watch Urbane, die Android Wear draait, heeft LG voor de Watch Urbane LTE zelf een oplossing moeten zoeken. Android Wear ondersteunt namelijk geen SIM-kaart om stand-alone te werken. De Watch Urbane LTE is dan ook voortgekomen uit een samenwerking met Audi.

Audi wilde een wearable om als optie aan te bieden bij hun luxe autolijn en samen met LG hebben ze daartoe een bijzondere versie van de Watch Urbane gebouwd. Hiermee kan je de auto ontgrendelen, starten, vinden (als je steeds vergeet waar je je wagen ook al weer geparkeerd had); en het horloge heeft nog talrijke andere functies aan boord, zo werd ons verzekerd.

LG heeft al die ontwikkeling natuurlijk niet enkel voor Audi uitgevoerd. Een spin-off van dit project is zo de eerder genoemde Watch Urbane LTE geworden. Deze smartwatch heeft een volledig eigen besturingssysteem van LG, dat nog geen naam draagt. De fundering is opgetrokken uit de bouwstenen van WebOS, maar het uiteindelijke resultaat heeft er niets meer mee te maken en is bovendien ook niet compatibel met WebOS.

Je kan met de Watch Urbane LTE bellen, sms’en, golfen, lopen, je hartslag meten en nog veel meer. Het besturingssysteem ziet er opvallend overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uit. Vergeleken met Android Wear zijn er veel meer apps die je rechtstreeks kan aantikken. Enig nadeel is dat het ecosysteem natuurlijk maar heel beperkt is. Niemand heeft al iets voor het unieke besturingssysteem ontwikkeld, en in de komende maanden komt daar niet onmiddellijk verandering in.

De LG Watch Urbane LTE komt binnenkort uit, maar in België of Nederland moet je er niet naar op zoek. Een prijs is er voorlopig ook niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business