Nieuws

Ultramobiele IP-camera werkt via 4G

Panasonic onthult een beveiligingscamera die beelden doorstuurt via een speciaal 4G netwerk in de plaats van wifi.

Panasonic Cameramanager introduceert op MWC de Nubo. De Nubo is een kleine IP-camera met een twist: het ding heeft geen ethernet of wifi nodig om te werken. De camera zal gebruik maken van een eigen 4G-netwerk, waardoor hij overal verbonden is. Panasonic kondigde eerder op MWC aan dat het als eerste bedrijf in Europa zo’n toegewijd 4G-netwerk voor machine to machine-communicatie zou oprichten. Een eerste partner voor dat netwerk is Vodafone, waardoor de Nubo bij de lancering al in ongeveer 40 landen uit de doos zal werken.

Dankzij de onafhankelijkheid van wifi heb je als frequente reiziger een beveiligingscameraatje voor in je hotelkamer, of kan je afgelegen plaatsen bewaken zonder te investeren in wifi-infrastructuur. Optioneel kan je de Nubo met een externe batterij verbinden zodat zelfs een stopcontact niet nodig is voor het tijdelijk monitoren van een situatie. Bij de camera hoort een app die de functionaliteit heeft die je al kent van een klassieke IP-camera.

[related_article id=”161563″]

Vaarwel wifi?

Het toestel zelf is dankzij de IP66-rating behoorlijk robuust en kan dus buiten geplaatst worden. Slim is het ding ook: sensoren aan boord herkennen mensen, zodat het toestel gepaste waarschuwingen uitzendt. Tot slot benadrukt Panasonic dat de Nubo veilig is: opnames worden via het 4G-netwerk doorgezonden naar een cloud via een beveiligde verbinding.

Als extraatje kan je de Nubo linken met andere toestellen, zelfs als die niet van Panasonic zijn. Zo kan je gebruik maken van lampen die met een app werken, zelfs wanneer er geen wifi is. Het 4G-netwerk wordt immers doorgesluisd.

De Nubo zal in de komende maanden te bestellen zijn, maar voor de eigenlijke beschikbaarheid is het wachten tot het eerste kwartaal van 2016. Over een prijs communiceerde Panasonic nog niet. De Nubo zelf is misschien niet voor iedereen weggelegd maar het toestel toont wel een interessante mogelijke toekomst aan, waarin het internet der dingen niet meer afhankelijk is van de sterkte van de lokale wifiverbinding.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business