Nieuws

Lampen van Sengled geven licht, muziek en wifi

Met de lampen van Sengled breng je geluid en wifi naar de hele kamer, en dat op een gecamoufleerde manier.

Een lamp hangt per definitie op een interessante plaats: het is immers de bedoeling dat het ding een kamer minstens deels verlicht. Die unieke positionering in de woonkamer maakt lampen geschikt voor meer dan alleen lichtgeven. Zo redeneerden ze toch bij Sengled, een Chinees bedrijf dat zowel wifi als muziek naar hun led-verlichting bracht.

De lampen van Sengled komen in twee variaties: één muzikale en één wifiversterkende. De wifilampen krijgen een E27- en een GU10-aansluiting; die met ingebakken luidspreker werken met E27. Je kan de dingen dus gewoon in je bestaande lamparmaturen vijzen. Voor het geluid van de Sengled Pulse werkte Sengled samen met JBL. De muziek bereikt de Pulse via Bluetooth. Eén hoofdlamp/luidspreker kan samenwerken met tot zes satellietlampjes, voor een vol geluid in één of meerdere kamers.

[related_article id=”161563″]

Die satellietjes worden aangestuurd door de hoofdlamp. We hoorden één lamp in actie op de drukke stand tijdens MWC; dat zijn niet bepaald ideale omstandigheden, maar we waren aangenaam verrast. De andere creatie van Sengled, de Boost, maakt geen lawaai maar stuurt een wifisignaal. De conversie van een ledlamp naar range-extender is in onze ogen briljant: een lamp in het midden van een kamer is de ideale plaats voor het zendpunt van een wifisignaal. De extender ondersteunt 802.11 b/g/n, ac valt dus uit de boot.

Beide types kan je bedienen via een app op je smartphone (zowel iOS als Android). Daarmee kan je het geluid sturen, het wifinetwerk instellen en natuurlijk de lampen bedienen. De helderheid van iedere lamp is afzonderlijk in te stellen, naar analogie met bijvoorbeeld de lampen van Philips. De Sengled Pulse en Boost komen allebei onze kant uit. De Boost kost 49 euro, voor het startpakket van de Pulse betaal je 189 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business