Nieuws

Samsung onthult goedkope Galaxy J-reeks

Tussen al het Galaxy S6-geweld op MWC heeft Samsung ook een woordje gesproken over zijn nieuwe budgetlijn: Galaxy J.

Op Mobile World Congress heeft Samsung aan zijn partners de gloednieuwe Galaxy J-reeks getoond. Dat heeft Techzine weten te ontfutselen in Barcelona. Het gaat om de Galaxy J1, J3, J5 en J7. De Galaxy J1 werd recent al in India gelanceerd aan een budgetprijs van 114 dollar. Hier gaat hij 119 euro kosten.

Galaxy J1

Het kleinste toestel is tevens het goedkoopste. Het draagt een 4,3 inchscherm met een beperkte schermresolutie van 480 bij 800 pixels. Binnenin vinden we een niet nader genoemde Qualcomm Snapdragon-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Samen met 512 MB RAM en 4GB aan werkgeheugen wil Samsung de concurrentie aangaan met andere budgetsmartphonefabrikanten. Het toestel wordt gelanceerd met Android 4.4 KitKat, omdat de specificaties te laag liggen voor 5.0 Lollipop.

[related_article id=”161563″]

Galaxy J3

De Galaxy J3 heeft een iets groter scherm dan de J1, 4,5 inch, en krijgt ook een quadcore Snapdragon-chip aan boord die geklokt is op 1,2 GHz. Het toestel krijgt 1 GB RAM aan boord en 8 GB opslag. Omdat dit toestel wél met Android 5.0 Lollipop wordt gelanceerd, lijkt ons dit de interessantste budgetoplossing in de nieuwe lijn van smartphones. Een prijs is voorlopig nog niet bekend.

Galaxy J5

De Samsung Galaxy J5 groeit nog meer naar 4,7 inch, maar draagt verder exact dezelfde ingewanden als de Galaxy J3. Opnieuw een quadcore 1,2 GHz-processor, 1 GB RAM en 8 GB opslag. Ook dit toestel krijgt standaard Android 5.0 Lollipop mee.

Galaxy J7

Het toptoestel van de Galaxy J-reeks is de J7, een 5 inchsmartphone met opnieuw exact dezelfde specificaties als de Galaxy J3 en J5. Samsung kiest duidelijk voor een opbouw van schermgrootte, met basisspecificaties en Android 5.0 Lollipop.

Samsung heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de nieuwe Galaxy J-reeks op de markt verschijnt. Vermoedelijk worden op MWC de nodige contacten gelegd met grote providers en leveranciers, om daarna een lanceringsdatum publiek te maken. Verwacht de drie toestellen vanaf het tweede kwartaal bij ons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business