Nieuws

Nieuwe Kyocera-smartphone mag je mishandelen

Kyocera komt binnenkort naar de Europese markt en lanceert als eerste smartphone de oersterke Torque S701.

Kyocera staat in België en Nederland vooral bekend om zijn document management-oplossing voor grote en middelgrote ondernemingen, maar daar mag je binnenkort ook smartphones aan toevoegen. De smartphonegigant staat in Japan op nummer 3, in de Verenigde Staten op nummer 6, en nu wil het bedrijf Europa veroveren. Dat heeft even geduurd, want Kyocera is al meer dan 20 jaar actief op de Japanse smartphonemarkt.

Het eerste toestel dat Kyocera in Europa wil lanceren is de Torque S701. Dit is een stoere smartphone die tegen een flinke stoot kan. Wat dacht je van waterdichtheid tot 1,5 meter gedurende 30 minuten? Of resistentie tegen een val vanuit 26 verschillende hoeken op een hoogte van 1,22 meter? Het toestel blijft daarenboven ook nog werken tot op 4572 meter hoogte en bij alle temperaturen tussen -30 °C en 60 °C.

[related_article id=”161563″]

De Kyocera Torque S701 is dus zonder meer een stoere smartphone, maar wie naar de beste specificaties zoekt, kan beter verder kijken. Een Qualcomm Snapdragon 400, 4,5” HD-scherm, 8 megapixelcamera en Android 4.4 KitKat zijn niet het allerbeste, maar voor een stevige smartphone is 4G-connectiviteit en hoge helderheid wel een plus.

Allereerst wil Kyocera de Torque S701 eerst in Frankrijk en Duitsland lanceren, met een online winkel voor heel Europa. Stelselmatig wordt het retailkanaal uitgebouwd, zodat ze tegen eind 2015 actief in België en Nederland zouden moeten zijn. De Torque S701 heeft nog geen exacte prijs, maar hij zou ergens tussen de 300 en 400 euro moeten kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business