Nieuws

Lenovotablet krijgt Dolby Atmos-geluid

Lenovo introduceert twee tablets die je filmervaring moeten verbeteren met Dolby Atmos-geluid. Wij legden ons oor al eens te luisteren.

Lenovo introduceert op MWC twee nieuwe tablets met een erg merkwaardige feature. Het merk zet immers volledig in op geluid om zich van de concurrentie te onderscheiden. Zowel de Tab 2 A8 als de Tab 2 A10 ondersteunen Dolby Atmos.

Volgens onderzoek van Lenovo zelf gebruiken we onze tablets vooral voor sociale redenen, om onze mails op te volgen en om films te kijken. Aan de gebruikservaring van die eerste twee valt hardwarematig niet zo veel te sleutelen, maar op het filmvlak is nog wel marge.

[related_article id=”161563″]

Dolby Atmos is de nieuwste standaard van Dolby en brengt onder andere diepere bassen en 360 graden 3D-geluid met zich mee. Daar kan je dus ook van genieten op de twee nieuwe tablets. Enige voorwaarde: je hebt een geschikte hoofdtelefoon nodig. In de praktijk zal die je meer kosten dan de tablet zelf: het 8 inch-model zal voor 130 dollar over de toonbank gaan, voor de 10 inch betaal je 199 euro. De 4G-versies zijn iets duurder.

Geen cinemascherm

We konden de Atmos-ervaring met onze eigen oren beluisteren en kunnen je meegeven dat er zeker een meerwaarde aan verbonden is. Toch maakt Lenovo een vreemde keuze: voor een tablet die zogezegd een sublieme cinema-ervaring moet bieden had het scherm wat meer werk verdient. Niet dat het slecht is, integendeel, maar met je dure headset en Dolby Atmos wil je misschien ook Amoled in de plaats van een erg doorsnee IPS-paneel. Atmos tegen deze prijs is een interessant voorstel, maar we missen een iets duurdere variant van de tablets die echt het volledige premium cinemagevoel aflevert. Dat gezegd zijnde zien de kleuren van de TAB"s er wel degelijk goed uit, en valt er ook iets te zeggen voor het aantrekkelijke prijskaartje.

Onder de motorkap zijn de beide TAB 2’s niet zo spectaculair. De toestellen hebben een budget-Mediatekprocessor en een geheugen uitbreidbaar tot 32 GB. Besturingssysteem van dienst is Android Lollipop. De ingewanden zijn in ider geval sterk genoeg om multimediacontent de baas te kunnen, wil je zwaar gamen, dan zal je naar krachtigere hardware moeten zoeken. Wanneer de tablets bij ons in de winkel liggen wisten ze bij Lenovo nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business