Nieuws

Android Wear komt mogelijk naar iOS

Smartwatches met Android Wear werken voorlopig alleen samen met Androidsmartphones, maar Google lijkt zijn horizon te willen verbreden.

Google overweegt de ontwikkeling van een applicatie die Android Wear samen laat werken met de iPhone en iPad.

Op dit moment werkt een Android Wear-smartwatch alleen samen met een Androidapparaat via de bijhorende Android Wear-app. Een iPhone-gebruiker kan daardoor geen verbinding maken met een wearable, zoals de Moto 360 of de LG G Watch R.

[related_article id=”158256″]

Het ziet er echter naar uit dat deze limitatie binnenkort tot het verleden behoord, als we de Franse website 01net mogen geloven. Deze stelt namelijk dat Google bezig is met de ontwikkeling van een iOS-app die Apple-gebruikers in staat stelt hun apparaten te koppelen aan Android-wearables. Deze app zou kunnen worden onthuld op Googles I/O-ontwikkelaarsconferentie op 28 en 29 maart.

Ervan uitgaande dat het verhaal klopt, zou dit voordelen kunnen opleveren voor zowel Google als Apple. Voor Google betekent het dat een groter deel van de markt kan worden aangeboord, voor Apple betekent het dat er meer reden is voor liefhebbers van Android Wear om daarnaast eventueel toch een iPhone te kopen. Apple plant volgende week overigens de officiële lancering van zijn eigen Apple Watch.

Eerder al kreeg een ontwikkelaar het voor elkaar om zijn Moto 360 te koppelen aan een iPhone. Technisch gezien is het dus haalbaar om Android Wear met iOS te laten samenwerken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business