Nieuws

Deze week: Het beste van MWC 2015 en het debat rond netneutraliteit

We verzamelen de belangrijkste aankondigingen van MWC en proberen te verklaren waarom netneutraliteit zo belangrijk is.

Het Mobile World Congress in Barcelona was verantwoordelijk voor flink wat nieuws deze week. Hier zetten we de tien belangrijkste stukken over de beurs nog eens op een rijtje, zodat je in één keer helemaal mee bent.

Er is al wat inkt gevloeid over Windows 10, de volgende versie van Microsofts alomtegenwoordige besturingssysteem. Ben je benieuwd of jouw systeem met dit OS overweg kan? Kijk dan goed naar de specificaties en test of je pc de upgrade in het najaar kan maken.

Samsung gaat voor pure luxe met zijn nieuwe raspaard, de Galaxy S6. Topspecificaties en premium materialen, maar is hij ook echt beter? Een eerste indruk.

Wat is netneutraliteit en waarom moet jij er van wakker liggen? En wat heeft de tactiek van Netflix ermee te maken? Onze redacteur roept op tot waakzaamheid.

Google stopt met de ondersteuning van Chrome voor Android 4.0. Omdat de ondersteuning van de ingebouwde browser al eerder stopte, worden de opties voor miljoenen gebruikers steeds beperkter.

Kickstarter-icoon Pebble breidt z’n familie uit. Een week na de aankondiging van de Pebble Time, een smartwatch met e-inkt-kleurenscherm, volgt nu de luxeversie met metalen afwerking en Gorilla Glass.

Een spijtige (voorlopige beslissing in de Europese raad: de roamingtarieven worden voorlopig nog niet afgeschaft, en ook het verzekeren van een Europese netneutraliteit is plots geen prioriteit meer. De reacties liegen er dan ook niet om.

De Aquarius is een smartphone die de Linuxdistributie Ubuntu draait. Een origineel gegeven in de verzadigde smartphonemarkt van vandaag, dus wij gingen ermee aan de slag – op zoek naar de meerwaarde.

Niet elke EU-lidstaat is even goed voorbereid inzake cybersecurity. België hinkt vaak nog achterop, al zijn er ook initiatieven in de goede richting.

Google hanteert een controversiële nieuwe parameter in het ordenen van zoekresultaten: het waarheidsgehalte van een website. Welke gevolgen heeft dat voor ons zoekgedrag?

deze weekmwc2015nieuwsweeklyweekoverzicht

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals