Apple-fans willen vooral een telefoon die dun is en weinig weegt. Dat vinden ze belangrijker dan een lange batterij-autonomie, zegt Apple-designer Jony Ive.

Advertentie

De relatief korte autonomie van de batterij in de iPhone komt omdat Apple-kopers graag een lichte en dunne telefoon willen. Dat heeft sir Jony Ive gezegd in een interview met de Financial Times.

Volgens Ive is het precies omdat de telefoon dun en licht is dat hij veel gebruikt wordt en dat de batterij dus vrij snel leegloopt. Een dikkere telefoon, als gevolg van een grotere batterij, zou de hele ervaring minder ‘meeslepend’ maken, aldus de 48-jarige Brit.

[related_article id=”158256″]

Ives logica zal door sommigen verklaard worden als een bewijs van Apples te pretentieuze aanpak van design. Anderzijds zijn mensen wel degelijk gedreven door irrationeel gedrag. Zelfs als we ons er bewust van zijn, zijn we vaak niet sterk genoeg om over te schakelen op rationele beslissingen.

In het interview praat Ive vooral over de Apple Watch waarover het bedrijf vanavond een persconferentie geeft. Volgens de ontwerper heeft het apparaatje er al duizenden en duizenden testuren opzitten, maar wordt er nog altijd volop aan gesleuteld bij Apple.

Het was ook maar een kwestie van tijd vooraleer grote bedrijven in Silicon Valley zich met horloges gingen bezighouden, zegt Ive. “Het is technologie die je om je pols draagt. Ik voelde dat dat onvermijdelijk zou zijn.”

Voor veel soorten informatie (zaken die je haast achteloos even bekijkt) is de pols ook de ideale plaats, aldus Ive. Een telefoon uit je vest of broekzak nemen, is daarvoor immers een te grote ‘investering’.

Hoeveel de Apple Watch gaat kosten, onthult Ive niet. Alleen van de aluminium Apple Watch Sport is de basisprijs al bekend: 349 dollar. Daarnaast is er nog de gewone Apple Watch en een versie in geel of roze goud die volgens de geruchten een prijskaartje van rond de 4.500 dollar zou meekrijgen.