Nieuws

Google werkt aan een virtual-realityversie van Android

Met Android VR wil Google de concurrentiestrijd aangaan met Oculus Rift, het bedrijf dat voor 2 miljard dollar overgenomen is door Facebook.

Android breidt uit van mobiele apparaten naar headsets voor virtual reality. Dit beweert de Wall Street Journal in een artikel waarin het twee niet bij naam genoemde bronnen citeert.

Google heeft naar verluidt een groep engineers de opdracht gegeven om een nieuwe versie van Android te ontwikkelen waarmee VR-applicaties gedraaid kunnen worden. Schijnbaar werken “tientallen engineers” aan het project. Net als bij smartphones, tablets en draagbare gadgets wordt het besturingssysteem gratis verstrekt.

[related_article id=”160734″]

Google is niet bereid te reageren op het artikel. Daarin staan verder weinig details over hoe Android VR eruit komt te zien of wanneer het verschijnt. Waarschijnlijk is de stap een gevolg van de toenemende interesse in virtual reality, die in gang werd gezet met Facebooks overname van Oculus voor 2 miljard dollar. Dat bedrijf is zich op zijn beurt weer meer gaan richten op nieuwe manieren van storytelling in combinatie met virtual reality.

De Wall Street Journal meldt dat Clay Bavor en Jeremy Doug leiding geven aan Android VR. Bavor is deels verantwoordelijk voor Google Cardboard, een goedkoop alternatief voor dure headsets om je smartphone om te toveren tot een VR-viewer. De Cardboard-app is sinds afgelopen zomer meer dan een miljoen keer gedownload.

Virtual reality was een hot item op de Game Developers Conference in San Francisco vorige week. Daar werd onder meer een nieuwe VR-headset van HTC en Valve gepresenteerd. Sony gaf een update over de voortgang van zijn eigen Project Morpheus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business