Nieuws

Microsoft legt de toekomst van Xbox bij Windows 10

Microsoft bereidt zijn spelconsole voor op de overschakeling naar Windows 10, om gamen over verschillende platformen heen te vereenvoudingen.

Microsoft hoopt dat Windows 10 veel zaken recht gaat trekken. Allereerst wil Microsoft consumenten voor zich winnen door ze dezelfde applicaties te laten gebruiken op pc, tablet en smartphone. Daar komt een nieuwe missie bij: Xbox aantrekkelijker maken, op een vergelijkbare manier.

Aan het eind van het jaar zal Microsoft de Xbox One updaten naar Windows 10. Daarmee worden Xbox en Microsoft voor het eerst verenigd, en wordt het voor ontwikkelaars een aantrekkelijker platform.

[related_article id=”161452″]

Windows 10 belooft ontwikkelaars een eenvoudigere manier om programma"s te maken die werken op verschillende platformen. Op dezelfde manier krijgen spelontwikkelaars straks de mogelijkheid om software te maken die volgens Microsoft zal draaien op de televisie, de pc, en alles daar tussenin. Deze zogenaamde “universele” applicaties krijgen één centrale appwinkel die werkt op alle apparaten met toegang tot Xbox Live. Op deze manier kunnen de ontwikkelaars spelers bereiken die anders het platform misschien hadden genegeerd.

Phil Spencer, hoofd van Xbox, zei hierover het volgende op de Game Developers Conference in San Fransico: “Het doel van Microsoft op het gebied van gaming is om mensen te laten spelen, waar ze ook zijn. Gaming was ooit een van de kernzaken voor Windows, maar we zijn deze focus kwijtgeraakt. Het doel is deze focus te hernieuwen.”

Spencer en zijn team hebben aan deze taak hun handen vol. Op consolegebied is Xbox voorbijgestreefd door Sony, dat al meer dan 20 miljoen exemplaren van de Playstations 4 heeft verkocht. Microsoft heeft slechts half zoveel Xbox Ones kunnen slijten. Op het gebied van pc-games is de concurrentie ook moordend. Valve verkoopt op dit moment via zijn populaire Steam Store drie op vier pc-games, en komt binnenkort met de Steam Machine, een spelconsole die draait op het eigen besturingssysteem SteamOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business