Nieuws

Papieren notitieboekje synchroniseert met de cloud

Sommige mensen zweren nog altijd bij papier om notities te maken. Rocketbook maakt het mogelijk om die nota's vervolgens in de cloud te bewaren.

Het lijkt in dit tijdperk achterhaald om notities te maken op een andere manier dan op je laptop of smartphone. Maar toch, zelfs al gebruik je een digitale stylus, er is eigenlijk niks zo fijn als dat oude vertrouwde papierblok en pen.

De makers van Rocketbook zijn het daar helemaal mee eens, maar doen geen concessies aan de voordelen van notities maken anno 2015. Bij het zien van het notitieboekje dat ze op Indiegogo hebben gelanceerd, ben je misschien niet echt onder de indruk. Het ziet er tenslotte uit als een doodnormaal papieren notitieblok, en dat is het ook, alleen heeft deze een aantal bijzondere functies.

Je maakt je notities zoals je gewend bent. Vervolgens kleur je onderaan de pagina het hokje met het symbooltje dat correspondeert met de door jou geprefereerde clouddienst, open je de Rocketbook-app op je smartphone, en je notitie wordt gescand, en automatisch geupload naar de cloud.

Maar het wordt pas echt leuk wanneer je het schriftje helemaal hebt volgeschreven. Als je de speciale FriXion-pennen (die je samen met Rocketbook kunt bestellen) gebruikt om je aantekeningen te maken, kun je je kladblok in de magnetron leggen om alles uit te wissen. Na dertig seconden heb je weer een blanco Rocketbook. De inkt van deze pennen is namelijk warmtegevoelig. En geen zorgen, de ringband heeft een speciale coating, dus geen vonken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business