Nieuws

Google lanceert nieuwe online winkel voor eigen hardware

Met Google Store probeert de zoekgigant opnieuw een website voor zijn Nexus-telefoons en Chromebook-laptops op te zetten.

Google lanceert met Google Store een nieuwe website die volledig gefocust is op de verkoop van zijn hardware-producten. Het gaat onder andere om Nexus-telefoons, Chromebook-laptops, Chromecast-sticks en de bijhorende accessoires, maar ook bijvoorbeeld om de producten van Nest, een bedrijf dat Google vorig jaar overnam en thermostaten en rookmelders produceert.

In de Google Play Store, die eerder als online winkel voor de Google-spullen diende, liggen nu enkel nog apps en digitale films, boeken en muziek. “Nu we meer producten aan de familie toevoegen, dachten we dat het tijd was om het gemakkelijker te maken om ze te ontdekken”, zo klinkt het op de bedrijfsblog.

[related_article id=”158901″]

Met de nieuwe winkel volgt Google in de voetsporen van Apple die ook de verkoop van digitale media (via iTunes) gescheiden houdt van hardware (via zijn website). Amazon pakt het bijvoorbeeld nog altijd andersom aan en verkoopt alles via één winkel.

En Apple diende blijkbaar voor nog meer inspiratie bij Google. Het bedrijf opende gisteren zijn eerste “winkel-in-een-winkel” in Londen, waar het ook apparatuur verkoopt en mensen leert hoe het zijn producten moet gebruiken, net zoals in de Apple Stores.

Google lanceerde in 2010 al een eerste online winkel waar het hardware rechtstreeks aan klanten probeerde te slijten, dat was toen ter gelegenheid van de eerste Nexus-telefoon. Nadien kregen ook andere winkeliers de kans om het apparaat in het gamma op te nemen. Later volgde dan de verkoop via de Play Store.

De lancering van de winkel valt (niet geheel toevallig, waarschijnlijk) samen met de lancering van de nieuwe Chromebook Pixel-laptop, die er uiteraard ook te koop is.

Voor een beperkte periode schrapt Google ook alle verzendkosten in de nieuwe winkel, bij wijze van promotie. Klanten die pas nog een product bestelden via de Google Play-winkel, zullen hun bestelling automatisch in de nieuwe Google Store zien opduiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business