Nieuws

Apple lanceert publieke testversie iOS 8.3 voor iPhone en iPad

Apple maakt voor het eerst in zijn geschiedenis een testversie van iOS beschikbaar voor het grote publiek, in plaats van enkel voor ontwikkelaars.

Apple heeft een publieke testversie van iOS 8.3 beschikbaar gemaakt via zijn betaprogramma. Het bedrijf zegt gebruikers zo de kans te willen geven om zijn software “mee vorm te geven” en hoopt waarschijnlijk ook om eventuele bugs op die manier snel te elimineren.

Eerder maakte het bedrijf het reeds mogelijk voor het publiek om de nieuwste versie van OS X, Yosemite, te testen voor de lancering. Meer dan een miljoen gebruikers maakten daar gebruik van. Bij iOS konden tot nu toe alleen ontwikkelaars aan de slag met de testversies.

[related_article id=”158256″]

Een volledige lijst van nieuwe functies in iOS 8.3 is nog niet bekend, maar de update introduceert onder meer een vernieuwd Emoji-toetsenbord, Nederlandse taalondertseuning voor Siri en de mogelijkheid om draadloos met CarPlay te verbinden. Daarnaast zijn er vermoedelijk ook nog een aantal incrementele verbeteringen.

Wie met de testversie van iOS 8.3 aan de slag wilt gaan, kan zich aanmelden via het Apple Beta Software-programma. Daar kan je de update downloaden om vervolgens via iTunes te installeren op je iPhone, iPad of iPod Touch. Wees je er wel van bewust dat het nog niet om de definitieve versie van de software gaat, en dat er zich nog problemen kunnen voordoen zoals crashende apps of misschien zelfs verminderde batterijduur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business