Nieuws

Panda Antivirus duidt zichzelf aan als malware na update

Een update van Panda Antivirus heeft er voor gezorgd dat het programma zichzelf als malware bestempelt en computers onbruikbaar maakt.

Het Spaanse beveiligingsbedrijf Panda heeft een fikse flater begaan met een update voor zijn antivirusprogramma, zo meldt The Register. De software zet delen van zichzelf in quarantaine en zorgt ervoor dat pc’s na het herstarten onstabiel worden en geen internetverbinding meer kunnen opzetten.

Panda raadt aan om de getroffen machines niet te herstarten, zodat de computers een nieuwe, correcte update kunnen binnenhalen. Maar zelfs met die nieuwe versie, zou het probleem in sommige gevallen nog kunnen voorkomen, geeft het bedrijf toe. Zowel de gratis versie van Panda Antivirus, de betalende 2015-versie, als de cloudversie voor ondernemingen hebben de verkeerde update gekregen. Over hoeveel getroffen pc’s het gaat, is niet meteen duidelijk.

[related_article id=”161920″]

Het is niet de eerste keer dat antivirusprogramma’s kernonderdelen van een pc als malware bestempelen. In 2010 wiste McAfee per ongeluk een cruciaal deel van Windows XP waardoor miljoenen pc’s onbruikbaar werden.

Vorige maand sloot VirusTotal (een bedrijf dat eigendom is van Google) een samenwerkingsverband met andere grote spelers, waaronder Microsoft, om dit soort “false positives” in de toekomst te verminderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business