Nieuws

Microsoft brengt Cortana naar Android en iOS

Microsoft is naar verluidt van plan om zijn spraakassistent Cortana ook op Android en iOS beschikbaar te maken.

Microsoft gaat zijn digitale spraakassistent Cortana als een stand-alone app uitbrengen voor Android en iOS. Dat meldt Reuters.

Volgens het persagentschap wordt de applicatie beschikbaar op telefoons en tablets die draaien op de besturingssytemen van Apple en Google. Microsoft is op dit moment bezig de digitale assistent in te bouwen in Windows 10, dat later dit jaar uit gaat komen.

[related_article id=”161452″]

Microsoft werkt momenteel aan een meer geavanceerde versie van Cortana, met de codenaam "project Einstein". Veel details over die nieuwe versie zijn nog niet bekend, maar het lijkt erop dat de nieuwe Cortana zich nog meer bewust zal zijn en meer taken zal kunnen automatiseren. Project Einstein staat gepland voor de herfst van dit jaar.

Het uitbreiden van Cortana naar meer platformen dan alleen die van Microsoft zelf, mag niet als een verrassing komen. De reus uit Redmond is al een tijdje bezig met het uitbreiden van zijn software en diensten naar rivaliserende platformen. Hoewel Cortana een onderscheidende feature is voor Windows (Phone), is het Microsoft in de eerste plaats te doen om het aantrekken van zoveel mogelijk gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business