Nieuws

Nooit meer je spullen kwijt dankzij elektronisch bagagelabel

Het Nederlandse FastTrack Company heeft een elektronisch bagagelabel ontwikkeld om te voorkomen dat je je bagage kwijtraakt tijdens een vliegreis.

Onder de merknaam Eviate gaat het Nederlandse FastTrack Company vanaf augustus bagage traceerbaar maken. Dit doet het door je koffers te voorzien van een elektronisch bagagelabel en een tracking-kastje met een 3G-simkaart.

Het kastje stop je in je koffer. Vervolgens voorzie je je koffer van het digitale bagagelabel, en check je in alle rust thuis alvast je bagage in dankzij de samenwerking met Airfrance KLM en KPN. Dit heeft nog een voordeel, want op het vliegveld zelf hoef je niet meer in de rij met je spullen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over diefstal, want dankzij de bluetoothverbinding met je telefoon krijg je een notificatie wanneer de bagage wordt geopend of wanneer je koffer te ver van je vandaan is.

Tijdens de vlucht gaat de verbinding automatisch uit dankzij een functie die Auto Flight Mode heet. Eenmaal geland zet je je telefoon aan, en kun je checken of je koffer de vlucht ook heeft overleefd. Zo niet, dan kun je dankzij de ingebouwde gps precies zien waar de bagage zich wel bevindt, en krijg je informatie over de omweg die je koffer af gaat leggen.

Maar er vanuit gaande dat alles goed is gegaan ga jij ontspannen wachten tot je koffer langs komt op de lopende band. Je krijgt een notificatie wanneer je spullen in de buurt zijn, of je houdt het gewoon zelf in de gaten.

De apparaten zijn als pre-order beschikbaar voor 99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business