Nieuws

HTC vervangt CEO Peter Chou na meer dan 15 jaar

Peter Chou betaalt de prijs voor het beperkte commerciële succes van HTC de afgelopen jaren. Cher Wang neemt zijn plaats in.

Peter Chou is niet meer de CEO van HTC; voorzitter Cher Wang neemt het roer over van Chou. Dat betekent niet dat Chou helemaal van het toneel verdwijnt bij HTC. De man krijgt een overplaatsing naar een strategische nieuwe rol binnen toekomstige productinnovaties. Hij wordt hoofd van HTC’s Future Development Lab.

Cher Wang heeft HTC samen met Peter Chou opgericht in 1997 en in 2013 had Chou al verschillende CEO verantwoordelijkheden overgedragen aan Wang. Dit is het statement van Peter Chou: “Als rasechte ondernemer kijk ik heel sterk uit naar zoveel nieuwe opportuniteiten. Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om mee aan het roer te staan van de volgende stap in de ontwikkeling van HTC.”

Wang neemt het roer over van Chou in een moment dat HTC een eigen identiteit wil creëren. De laatste twee vlaggenschepen van HTC, de One M7 en M8, waren geen commercieel succes ondanks goede kritieken. Met de One M9 in de pijplijn die maar een evolutionaire stap is, verwacht HTC mogelijk weinig beterschap.

HTC slaat ook andere richtingen uit met de bijzondere Re camera en de gloednieuwe Vive VR headset die in samenwerking met Valve wordt ontwikkeld.

Cher Wang: “We zien razendsnelle veranderingen gebeuren in verschillende markten, met de smartphone als centrale hub om de wereld van slimme toestellen met elkaar te verbinden. We waren pioneers van de smartphone-industrie; nu passen we die denkwijze toe om het potentieel te realiseren van een nieuwe generatie van connected producten en diensten.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business