Nieuws

Google Glass wordt klaargestoomd voor comeback

"Google Glass is niet dood", aldus Google-topman Eric Schmidt. De bril wordt klaargestoomd voor een commerciële lancering in de toekomst.

Nadat Google in januari een punt zette achter de verkoop van zijn slimme bril Google Glass, werd gespeculeerd dat dit de dood betekende voor het controversiële gadget. Niets is minder waar als we Google-topman Eric Schmidt mogen geloven.

“We beëindigden het Explorer-programma, en de pers leidde daaruit af dat we het hele project hadden stopgezet, maar dat is niet waar”, vertelt Schmidt aan de Wall Street Journal. Volgens Schmidt is Glass te belangrijk om zomaar weg te gooien en werd het project onder de vleugels van Nest-baas Tony Fadell gebracht om het “klaar te stomen voor gebruikers”.

[related_article id=”158901″]

Schmidt voegde daar nog aan toe dat Glass een belangrijk platform blijft voor Google en dat het, net zoals de zelfrijdende wagens van het bedrijf, een work in progress is waar nog volop aan gesleuteld wordt, dat pas binnen enkele jaren tot volle wasdom zal komen.

Eind december doken geruchten op dat Google van plan zou zijn om dit jaar een goedkopere versie van Glass op de markt te brengen. Intel zou voor het binnenwerk zorgen en de nieuwe bril zou daarnaast ook een nieuw design en beter batterijleven krijgen. Er is hoe dan ook nog werk aan de winkel, maar het lijkt erop dat Google de slimme bril voorlopig nog niet heeft opgegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business