Nieuws

Ontwikkeling universele Windows-apps begint

Microsoft rolt de nodige tools uit waarmee ontwikkelaars apps voor de nieuwe generatie Windows kunnen ontwikkelen. De nieuwe apps zullen automatisch op computer en smartphone werken.

Na de technische previews van Windows 10 voor computers maar ook smartphones stelt Microsoft nu een toolset voor ontwikkelaars ter beschikking. De Tools for Windows 10 Technical Preview stellen ontwikkelaars in staat apps te ontwikkelen voor Microsofts nieuwe universele platform. Met Windows 10 zullen zowel Windows voor computers als Windows voor smartphones en zelfs voor Xbox op dezelfde softwarekern draaien. Dankzij de tools kunnen ontwikkelaars nu zelf apps ontwikkelen die draaien op die kern.

Omdat iedere Windows diep vanbinnen dezelfde software heeft zullen de apps probleemloos draaien op alle toekomstige Windowsplatformen. Eén app voor bijvoorbeeld email werkt dus op je computer maar ook op je telefoon. Daarmee hoopt Microsoft een naadloze integratie van zijn ecosysteem te bewerkstelligen alsook de hoeveelheid beschikbare apps een boost te geven, een traditioneel pijnpunt voor de Windows Store.

[related_article id=”161452″]

‘One Windows’ , is de naam die Microsoft aan de filosofie geeft. Het systeem werkt dankzij het Universal App Platform (UAP) dat bovenop iedere Windowskern draait. Om aan de slag te gaan met de ontwikkelaarstools surf je naar deze website. Je hebt een computer nodig met de laatste versie van de Windows 10 Technical Preview net als Visual Studio 2015 CTP6, dat ook op bovenstaande website beschikbaar is. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business