Nieuws

Acht tips om een oude tablet nieuw leven in te blazen

Vind je dat de tijd rijp is voor een nieuwe tablet, maar weet je niet goed wat gedaan met je oude exemplaar? Acht ideetjes om te overwegen.

Het is misschien een gek idee, nu de tablet nog maar net aan het inburgeren is, maar enkele van die toestellen zijn ondertussen aan vervanging toe. Was je er als de kippen bij toen de eerste iPad in de winkel kwam, dan heb je nu een toestel dat steeds trager werkt, met verouderde hardware. Tijd voor iets nieuws, maar wat doe je dan met die oude tablet?

1. Geef hem aan de kinderen

Tablets oefenen een enorme aantrekkingskracht uit op kinderen. Zolang je dat toestel gebruikt voor je werk of om je dagelijkse pendeltijd te verlichten, wil je natuurlijk niet dat ze het stuk maken. Maar eens je tablet vervangen is? Het breekt niet langer je hart als er vuile vingers op het scherm staan, en dat waskrijt krijg je er ook nog wel af. Zorg dat in-app-aankopen uitstaan, laadt het ding vol met kindvriendelijke spelletjes en creatieve apps, en je ukken hebben een nieuw speelgoedje.

2. Een toegewijde e-reader

Een voordeel van e-books is dat het er niet toe doet hoeveel processorkracht je toestel heeft. Begint er wat sleet op je tablet te raken, dan kan je hem vrij makkelijk vullen met je favoriete e-bookapp, zoals iBooks of Kindle, en je kan rustig op de sofa boeken lezen, zonder je huis vol te proppen met papier.

3. Een verzameling stripverhalen

Het kleurige scherm op je tablet is niet alleen handig voor boeken, het is ideaal voor kleurige boeken. Met een app als bijvoorbeeld Comics van Comixology, lees je op je iPad of Android-tablet de verhalen van je favoriete superhelden. De Comixology online winkel verkoopt zowel Belgische en Franse stripverhalen, als de groten van DC Comics en Marvel. Zo hoef je niet langer kasten vol met strips af te stoffen.

4. Keukenhulpje

Met een iets ouder toestel is het geen ramp als er spetters op het scherm komen. Met een app als BigOven of andere kookapps is je tablet een ideale compagnon in de keuken en vervangt hij je kookboekencollectie.

5. Een extra monitor

Je wilt graag een tweede monitor om tijdens het werken of gamen je mail, facebook en Twitter in het oog te houden? Dat kan je doen met wat je al in huis hebt. Ook hier is processorkracht van minder belang. Met de juiste apps en een staandertje verander je je tablet in een extra scherm voor je laptop of computer. Voor iPad en Androidtoestellen is er de (betaalde) app Air Display, die je bureaublad uitbreid naar een of meer draadloos verbonden tablets. Zoek je een gratis alternatief op Android, kan je bijvoorbeeld ScreenShare proberen.

6. Auto-entertainment

Pimp my ride, het programma waarin mensen hun oude bak zagen omgetoverd in een hippe, hoogtechnologische wagen, is al even van de buis, maar dat betekent niet dat we er geen inspiratie kunnen uit halen. Wie altijd al zo”n mini-tv wou in de achterkant van zijn zetel, of in de console voor de passagier, kan dat nu vrij makkelijk. Zorg dat je je tablet kan vastmaken in de wagen (we willen niet dat het ding tegen je hoofd vliegt bij een stevige bocht) en laadt hem vol met films of series. Houdt meteen je kinderen stil tijdens de rit naar het Zuiden van Frankrijk.

7. Muziekstreamer

Gebruik je oude tablet als extra station om muziek te streamen doorheen je hele huis. Hang het toestel aan enkele luidsprekers en gebruik apps om het om te vormen tot een dedicated muziekstreamer. Je hebt hier best wel keuze. Je kan bijvoorbeeld Logitechs gratis Media Server-software in huis halen, die je toelaat om je muziekcollectie van bijvoorbeeld je desktop over het hele netwerk te streamen. Of je streamt via wifi muziek van Spotify, Pandora of een andere dienst. In noodgevallen kan je je tablet ook als digitale radio gebruiken.

8. Fotokader

Deze is er vooral als je tablet echt aan het einde van zijn leven zit. Maak een map aan met je mooiste foto”s en zet het toestel in als een digitale fotokader die om de paar minuten een nieuwe foto toont. Een iPad app als Wdgts heeft een ingebouwd fotoframe, of je gebruikt een app als Digital Photo Frame Slideshow op je Androidtablet. Ben je een beetje gierig aangelegd of zoek je nog last minute een cadeautje, dan is dit trouwens een gouden tip: vul je tablet met digitale foto”s van de kinderen en geef hem aan oma. Dat hij hapert bij het spelen van GTA3 zal haar minder storen dan jou. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business