Nieuws

Inklet zet trackpad nieuwe MacBook in als tekentablet

Dankzij de Force Touch-technologie in het trackpad van de nieuwe MacBook, leent dit zich ideaal als alternatief voor een duur tekentablet.

Een van de nieuwe features op de eerder deze maand aangekondigde Macbook is de trackpad. Deze is drukgevoelig en biedt nieuwe mogelijkheden waar ook ontwikkelaars mee aan de slag kunnen.

Een van de eerste third-party-apps voor de technologie wordt de tekenapplicatie Inklet. Met Inklet kunnen gebruikers met een stylus werken op hun trackpad.

[related_article id=”158256″]

Je selecteert een stuk van de afbeelding dat correspondeert met de afmeting van het trackpad zelf. Normaal tekenen geeft een dunne lijn, en hoe harder je drukt, des te dikker deze wordt. Je stylus wordt dus een digitale verfkwast.

De ervaring zal gebruikers van een tekentablet bekend voorkomen, maar is wel wat goedkoper. Voor 25 dollar kan nu ook de parttime kunstenaar van deze manier van werken genieten. En het scheelt je weer een USB-poort, wat een zwaarwegend argument zal zijn voor de aanstaande Macbook-gebruiker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business