Nieuws

Elon Musk kondigt groot Tesla-nieuws aan, maar het is geen auto

In een tweet verklapt directeur Elon Musk dat Tesla Motors eind april een nieuw product onthult waardoor het bedrijf niet langer enkel op voertuigen gericht is.

Elon Musk gebruikt zijn persoonlijke Twitter-account vaak voor het melden van nieuws van een van zijn bedrijven. Hij is de topman bij zowel elektrische autofabrikant Tesla Motors als ruimtevervoersbedrijf SpaceX. Afgelopen maandag zond hij een tweet de wereld in dat bij Tesla eind volgende maand een nieuw product verschijnt. En dat het geen auto is.

De aankondiging betekent mogelijk dat Tesla een andere markt aanboort. Iets wat onvermijdelijk was. De voertuigen van Tesla rijden op een uitwisselbare lithium-ion-accu met genoeg kracht voor een rit van om en nabij 350 kilometer. Een speciale accu voor in en rond het huis of zelfs voor zakelijk gebruik, kan een enorme bezuiniging op energie betekenen. Zeker als er ook nog zonne-energie bij komt kijken. JB Straubel van Tesla heeft in februari aan de investeerders bevestigd dat het bedrijf aan een standalone accu werkt.

Deze stap zou een volledig nieuwe markt openen voor Tesla. Het bedrijf is al jaren een katalysator in de auto-industrie. Meerdere grote merken hebben de afgelopen jaren hun eigen elektrische voertuigen onthuld. Wanneer Tesla zich op de markt begeeft voor accu"s en batterijen, kan eenzelfde soort trend ontstaan.

 Musk heeft SolaryCity mee opgericht en is daar nu de baas. Het bedrijf is in de Verenigde Staten de grootste leverancier van zonne-energie. Het is dus zeker niet ondenkbaar dat zonne-energie onderdeel gaat uitmaken van het nieuwe plan.

Na de tweet van Musk schoot het aandeel van Tesla met drie procent omhoog. De piek lag vorig jaar in september met 286 dollar per aandeel. Sindsdien is de waarde langzaam maar zeker gezakt vanwege tegenvallende resultaten. Dit komt omdat het bedrijf flink investeert in het volgende voertuig dat het op de markt wil brengen: Model X SUV. Deze auto verschijnt later dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business