Nieuws

Telenet en Voo tonen interesse in Base

Telenet en Nethys (het moederbedrijf achter Voo), zouden een bod voorbereiden op telecomoperator Base. Base bevestigt de interesse van verschillende partijen, zonder namen te noemen.

De telecomoperator Base, die door zijn eigenaar KPN in de etalage zou zijn gezet, kan rekenen op de concrete interesse van verschillende potentiële overnemers. Daarbij zitten ook de kabelmaatschappijen Telenet en Nethys (Voo), zo weet L’Echo.

De onderhandelingen over een overname zouden al behoorlijk opgeschoten zijn, zegt de zakenkrant. Zo zouden de twee al toegang hebben tot de vertrouwelijke bedrijfsgegevens van Base. Nethys ontkent dat laatste, maar geeft wel toe geïnteresseerd te zijn in de operator.

[related_article id=”158455″]

De interesse van Telenet in Base is ook niet nieuw. De Nederlandse krant De Telegraaf meldde twee weken geleden al dat Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet, het dossier aan het bekijken was. Ook het Franse Altice (eigenaar van Numéricable) zou gesprekken voeren met de bank JP Morgan, die van KPN het mandaat heeft om de verkoop van Base te begeleiden.

KPN heeft Base eerder al in de verkoop gezet, maar brak dat proces toen vervroegd af omdat de biedingen ondermaats waren. Telenet heeft nu zowat één miljoen gsm-klanten, maar gebruikt daarvoor het netwerk van Mobistar. Dat contract loopt nog tot 2017.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business