Nieuws

Acer onthult all-in-one met Chrome OS en touchscreen

De Chromebase van Acer is een 21,5 inch all-in-one-desktop die draait op Chrome OS, en de eerste in zijn soort met een aanraakgevoelig scherm.

Acer heeft de sluier gelicht van een nieuwe computer met het Chrome OS. Geen laptop deze keer, maar wel een  all-in-one voor de desktop, met een aanraakgevoelig scherm.

De Acer Chromebase is aangekondigd voor het tweede kwartaal van dit jaar. De all-in-one heeft, net als het concurrerende model van LG, een 21,5 inch 1080p-scherm, alleen krijgt Acers model een touchscreen. De desktop draait op een Nvidia Tegra K1-quadcoreprocessor.

[related_article id=”158901″]

Er zitten ook een webcam, twee luidsprekers, HDMI- en USB-aansluitingen en Bluetooth 4.0 in. Acer heeft nog geen prijs genoemd. De Acer Chromebase komt initieel uit in Noord-Amerika en Azië.

Chrome als besturingssysteem is nog een redelijke niche. Van alle verkochte laptops draait slechts 3,5 procent op Googles besturingssysteem. Vanwege de tot op heden nog altijd beperkte functionaliteit van het Chrome OS, weten we ook niet of een dergelijke desktop iets is dat veel consumenten gaat aanspreken.

De Chromebase is voor onderwijsinstellingen wellicht wel een te overwegen alternatief. De cijfers wijzen uit dat in die markt het Chrome OS een aandeel heeft van bijna 30 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business