Nieuws

Androidapps draaien voortaan ook op Windows en OS X

Google heeft een Chrome-extensie beschikbaar gemaakt, waarmee je applicaties voor Android in de browser kan draaien.

Google kondigde in juni vorig jaar al aan dat het Androidapps naar zijn Chromebooks en de Chrome-browser wilde brengen. In september volgde een eerste lading apps, maar nu heeft het bedrijf een Chrome-extensie beschikbaar gemaakt waarmee alle ontwikkelaars hun Androidapps naar de browser kunnen brengen.

De extensie werd ARC Welder gedoopt, waarbij ARC de afkorting is voor Android Runtime for Chrome. Het stukje software laat toe om een Androidapp te draaien op computers met Chrome OS of in de Chrome-browser op Windows, OS X en verschillende Linux-distro’s.

[related_article id=”158901″]

Omdat ARC ondersteuning biedt voor Google Play Services, zullen veel Androidapps ook nagenoeg normaal werken op de desktop. Applicaties die echter gebruik maken van bepaalde api’s voor hardware zoals de camera of verschillende sensoren in een smartphone, zullen slechts een beperkte functionaliteit kennen. ARC kan wel gebruik maken van de cpu en gpu van een systeem.

ARC Welder vereist Chrome 40 of hoger en is voorlopig nog in testfase. De extensie is in de eerste plaats gericht op ontwikkelaars die hun Androidapps in de Chrome Web Store willen plaatsen, maar ook als gewone gebruiker kan je een app naar een extensie omzetten, op voorwaarde dat je over het apk-bestand beschikt.

Androidapparcarc welderbrowserchromechrome osextensiegooglenieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen