Nieuws

Heeft LG de komst van een 8K Apple iMac verklapt?

LG Display maakt in een persbericht gewag van een 8K iMac. Alleen heeft Apple over zo'n toestel met nog geen woord gerept. Een slippertje van formaat?

Vorige week verscheen op de site van LG Display een artikel over 8K-schermen met een resolutie van 7680 x 4320 pixels. 8K wordt volgens dat artikel de resolutie waar de markt zich onvermijdelijk naartoe beweegt. Op zich geen nieuws, LG demonstreerde immers eerder dit jaar op CES al een 98 inch 8K-televisie, maar één zin in het persbericht trok de aandacht.

LG sprak namelijk over een 8K iMac die Apple zou hebben aangekondigt op de markt te brengen later dit jaar. Hier heeft alleen noch Apple, noch de geruchtenmachine met een woord over gerept. Of het bericht onjuist is of voor zijn beurt spreekt, is onduidelijk. Feit is wel dat het snel door LG offline is gehaald, maar niet voor het massaal door de media werd opgepikt.

Al jarenlang levert LG schermen van Apple-producten. Dus als er iemand een welgeïnformeerd slippertje kán maken, is het LG wel. Mocht er inderdaad een 8K iMac komen, dan heeft deze met 7680 x 4320 pixels en een 27 inchscherm dus een pixeldichtheid van 326 pixels per inch.

[related_article id=”158256″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business