Nieuws

Piratenapp Popcorn Time sluipt binnen op iPhone en iPad

Popcorn Time, ook wel eens de illegale Netflix genoemd, is via een omweg voortaan ook op iPhones en iPads beschikbaar. Zonder jailbreak.

Popcorn Time, een gratis maar illegaal alternatief voor Netflix, is voortaan ook op de iPad en iPhone beschikbaar. Eerder was er al wel een versie beschikbaar, maar alleen voor gejailbreakte apparaten.

Via Popcorn Time kan je een onbeperkt aanbod aan torrents van films en series streamen naar je computer of Androidapparaat. De dienst valt vooral op door het gebruiksgemak, waardoor het illegaal bekijken van content plots voor een veel groter publiek toegankelijk wordt. Dat potentiële publiek wordt nog wat groter nu er ook een app bestaat voor iPhones en iPads.

[related_article id=”158256″]

De app wordt niet aangeboden via de App Store – hij zou nooit door Apple worden goedgekeurd – maar moet via een omweg worden geïnstalleerd. De makers van de streamingdienst hebben daartoe een iOS Installer ontwikkeld die je installeert op een Windows-pc (een versie voor Mac is in de maak) om vervolgens de applicatie naar een aangesloten iOS-toestel over te dragen.

Door de iPhone of iPad in vliegtuigmodus te zetten, wordt voorkomen dat er tijdens de installatie verbinding wordt gemaakt met Apples servers, waardoor je de applicatie toch kan installeren. Dat betekent echter ook dat deze app niet door Apple werd gecontroleerd op eventuele beveiligingsrisico’s, en de installatie volledig op eigen verantwoordelijkheid is.

Het valt bovendien af te wachten hoe lang deze applicatie blijft werken voor Apple een manier vindt om het de kop in te drukken, maar dat schrikt de ontwikkelaars van Popcorn Time niet af. Zij gaven zelf reeds aan dat ze voorbereid zijn op een kat-en-muisspel met Apple.

Hoewel Popcorn Time het auteursrecht schendt, en in principe dus illegaal is, lijkt het een onbegonnen zaak voor de autoriteiten om de dienst definitief offline te halen. De Belgische regering werkt momenteel aan een wetsontwerp om de onrechtmatige verspreiding van auteursrechtelijke content strenger aan te pakken, en ook in Nederland heeft men de illegale Netflix al aan banden proberen leggen, maar de dienst duikt telkens weer op in een andere vorm.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business