Nieuws

ICANN: .sucks-domein misschien toch niet zo’n goed idee

De beheerder van topleveldomeinen twijfelt of de uitbating van een .sucks-domeinextensie achteraf gezien wel zo'n goed idee is.

Naast de traditionele domeinextensies als .com, .nl en .be zijn er sinds kort een groot aantal nieuwe extensies beschikbaar. Deze zogenaamde topleveldomeinen worden beheerd door ICANN, die de structuur van het internet bewaakt.

ICANN keurde recent het idee van het Canadese bedrijf Vox Populi Registry goed om de extensie .sucks te introduceren. Het idee was dat bedrijven via deze extensie met ontevreden klanten in contact kunnen komen.

De extensie krijgt echter niet het meest warme onthaal. Veel bedrijven klagen dat het .sucks-domein een vorm van afpersing is. Wanneer een bedrijf namelijk niet snel zijn eigen .sucks-domein koopt, kan iemand anders ermee vandoor gaan. Daarom voelen ze zich verplicht op kosten gejaagd. Een topleveldomein kost voor een bedrijf 2.500 dollar (2.350 euro) per jaar.

ICANN blijkt nu een beetje spijt te hebben van de beslissing. Daarom hebben ze toezichthouders in de VS en Canada opgeroepen te onderzoeken of de praktijken van Vox Populi niet illegaal zijn. Alleen in dat geval kan ICANN het contract met Vox Populi ontbinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business