Nieuws

Mobiele proefversie Windows 10 nu met Spartan Browser

De tweede preview van Windows 10 Mobile beschikt over de nieuwe browser van Microsoft. Verder bevat het besturingssysteem vernieuwde apps voor Mail, Calendar, Phone en Messaging.

Eind vorige week heeft Microsoft voor testers van Windows Insider de tweede proefversie van Windows 10 Mobile voor smartphones vrijgegeven. De eerste release stamt uit februari. De nieuwe build werkt op nagenoeg alle bestaande Lumia-modellen. Alleen de Lumia Icon en Lumia 930-toestellen vallen buiten de boot vanwege problemen met de schermgrootte. Daarnaast moeten mensen die een Windows Phone van een derde partij hebben ook nog even wachten.

De laatste mobiele build bevat een proefversie van Microsofts nieuwe browser Spartan, die alleen op toestellen met Windows 10 Mobile te krijgen is. In de proefversie zit naast Spartan ook nog een versie van Internet Explorer 11. Onlangs heeft Microsoft ook een nieuwe testversie van Windows 10 Desktop inclusief Spartan beschikbaar gemaakt. 

[related_article id=”161452″]

Nieuwe versies van de universele versies van Outlook Mail en Outlook Calendar zijn te vinden in de Windows 10 Mobile-preview. Verder zijn er nieuwe apps voor Phone, Maps en Messaging, net als een nieuwe ontwerp voor de People App. De hub voor Office Mobile is weggehaald, vooruitlopend op het los verschijnen van Word, Excel, PowerPoint en OneNote als universele apps. 

Het plan van Microsoft is om Windows 10 komende zomer te lanceren. Volgens goed ingevoerde bronnen blijft het bedrijf regelmatig nieuwe features en bugfixes leveren aan testers en Windows 10 Insiders, zelfs nadat het besturingssysteem is doorgestuurd naar productie. De verwachting is dat de eerste grote update al in het najaar op de markt komt. Een eerste indruk van Windows 10 voor smartphones lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business