Nieuws

Facebook Hello: slimme dialer voor je smartphone

Facebook wil kost wat kost je smartphone veroveren. De nieuwe dialer-app toont info afkomstig van het sociale netwerk over wie je opbelt, zelfs wanneer je die persoon niet kent.

Facebook heeft gisteren een nieuwe dialer-app aangekondigd voor Androidsmartphones. Wat zijn de voordelen van de app? Volgens Facebook kan je met deze app gemakkelijker contacten blokkeren. Bovendien verschijnt er voortaan ook info over de persoon die je belt, zolang die op Facebook actief is.

Facebook zegt dat de app nog in testfase zit, maar laat curieuze enthousiastelingen de app al downloaden uit de Play Store. De download is gratis en vervangt je standaard dialer, maar verwijdert die niet. Vind je de dialer maar niets? Dan kan je nog steeds terug overschakelen naar je gewone dialer.

[related_article id=”161563″]

Wanneer je met de Facebook-dialer een telefoontje krijgt, krijg je automatisch alle informatie over die persoon te zien die bij Facebook bekend is. Zelfs wanneer die persoon niet in je contactenlijst staat, krijg je informatie te zien. Wanneer de beller geen vriend van jou is, verschijnt enkel zijn publieke informatie die voor iedereen online beschikbaar is.

Hello laat je ook specifieke nummers blokkeren. Hiermee worden ze onmiddellijk naar je voicemail gestuurd. Met Hello kan je ook personen of bedrijven zoeken, om ze dan rechtstreeks te bellen vanuit de app. Tot slot ondersteunt het gratis bellen via wifi, iets wat in de Messenger-app al langer mogelijk is. Het spreekt voor zich dat beide partijen hiervoor de Hello-app moeten installeren om over wifi te bellen.

De app is voorlopig enkel beschikbaar in de VS, Brazilië en Nigeria. Wanneer de rest van de wereld aan bod komt, is voorlopig nog niet bekend. Of deze dialer ooit naar iPhone komt, hangt af van het succes op Android volgens Facebook. Wij zijn alvast benieuwd hoe het zoiets in iOS kan integreren met zijn gesloten ecosysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business