Nieuws

LG G4: lederen achterkant en lichtsterke camera

LG heeft de G4 aan het grote publiek getoond. Belangrijk eigenschappen zijn een lederen achterkant, lichtsterke camera en samenwerking met Volkswagen.

LG heeft in Londen de G4 aan de wereld getoond. Na een hele maand waarin het lekken regende, vielen er nog weinig verrassingen te bespeuren. Wat we al op de uitnodiging konden zien, is de unieke lederen achterkant. Geen nepleder zoals bij de Samsung Galaxy Note 4, maar écht leder met een gestikte naad in het midden.

De Koreaanse smartphonefabrikant wil opvallen op de markt, maar wil niet iedereen verplichten de lederlook te nemen. Er verschijnt ook een gewone plastic variant op de markt die 50 euro goedkoper over de toonbank gaat. LG gebruikt opnieuw dezelfde techniek als bij de G3, namelijk een plastic achterkant met een metalen coating voor de luxueuze uitstraling.

[related_article id=”161563″]

Blikvanger is het 5,5 inch Quad HD-scherm (2.560 x 1.440 pixels) dat gebruik maakt van een nieuwe paneeltechnologie voor veel mooiere, diepere kleuren en een hogere helderheid, zonder dat het scherm meer verbruikt. Hiermee levert LG zijn visitekaartje aan Samsung om te laten zien dat de LCD-technologie kan concurreren met amoled.

Binnenin kiest LG voor de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 808. Ietwat verrassend omdat de Snapdragon 810 in de G Flex 2 zit, maar vermoedelijk is er toch een hitteprobleem waardoor LG voor de Snadragon 808 kiest, een chip met een hexacoreprocessor. Benieuwd of we een groot verschil zullen zien in de benchmarks tussen beide chips.

Achteraan heeft LG een lichtsterke f/1.8-lens voorzien voor betere foto’s in donkere situaties. Hiermee kan het de meest lichtsterke lens op de mobiele markt voorleggen. Daarnaast heeft LG nog een hoop extra functies ingebouwd om de professionele fotograaf te paaien. Zo is er een professionele modus waar je haast alle instellingen manueel kan aanpassen, inclusief sluitertijd, in RAW-bestandsformaat. Net als zijn voorganger heeft de G4 ook optische beeldstabilisatie. Verder krijgt de G4 nog enkele fotografiesnufjes, waar we met onze hands-on verder op in gaan.

Vooraan is er plaats voor een 8 megapixelcamera voor scherpe selfies. In tegenstelling tot de nieuwe Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, kan je de G4 nog steeds uitbreiden met een microSD-geheugenkaart. De 3.000 mAh-batterij is ook verwijderbaar.

De LG G4 start vanaf 649 euro voor de plastic 32 GB-versie. Wie de lederen achterkant wil, moet daarvoor 50 euro extra opleggen. Bij de lederen versie zit sowieso ook een plastic variant in de doos. LG is ook een samenwerking met Volkswagen aangegaan om de G4 extra in de picture te zetten. Via MirrorLink kunnen VW-eigenaars een autovriendelijke versie van de G4 op hun scherm zien. Hiermee kan je gemakkelijk doorheen je contacten bladeren, navigeren en muziek luisteren.

In België verschijnt enkel de bruin en zwart lederen achterkant, en de metallic grey en gouden plastic variant. Alle andere kleuren zijn bedoeld voor buitenlandse markten. Welke kleuren in Nederland beschikbaar zullen zijn, is voorlopig nog niet geweten.

Specificaties:

  • Camera: 16MP met f/1.8 diafragma / OIS 2.0 / Front 8MP met f/2.0 diafragma
  • Display: 5.5-inch Quad HD IPS Display (2560 x 1440, 538ppi)
  • Geheugen: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / microSD slot
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon™ 808 Processor
  • Batterij: 3.000mAh (verwisselbaar)
  • Besturingssysteem: Android 5.1 Lollipop
  • Formaat: 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm
  • Gewicht: 155g
  • Netwerk: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
  • Connectiviteit: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
  • Overig: Manual Mode / Gesture Interval Shot / Quick Shot

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business