Nieuws

Mobiele versie Windows 10 loopt vertraging op

Microsoft heeft op zijn Build-conferentie laten weten dat Windows 10 voor smartphones pas na de zomer beschikbaar zal zijn.

Nadat de CEO van AMD heeft laten weten dat Windows 10 eind juli verschijnt, is de grote hamvraag of ook Windows 10 voor smartphones dezelfde datum zal krijgen. Joe Belfiore heeft vandaag echter laten weten dat de mobiele versie van Windows 10 vertraging heeft opgelopen, en verschoven is naar een later tijdstip.

Belfiore: “Er zijn toestellen en functies die niet op de lanceringsdatum van Windows 10 zullen verschijnen, maar later. Onze belangrijkste focus is om succesvol Windows 10 te lanceren. Andere onderdelen zoals smartphones, HoloLens, Xbox en Surface Hub zullen pas later verschijnen of een upgrade krijgen.”

[related_article id=”161452″]

Het is niet verrassend om te zien dat Windows 10 voor smartphones vertraging heeft opgelopen. De testversies zijn nog niet zo stabiel als de desktopversies van Windows 10, en het bevestigt ineens ook dat Microsoft later dit jaar een heleboel nieuwe Windows 10 Lumia-smartphones wil lanceren om zich te wapenen tegen het belangrijke eindejaar.

Tegelijk met de vertraging van de mobiele Windows 10-versie, benadrukt Belfiore ook nog eens dat niet alle functies van Windows 10 beschikbaar zullen zijn vanaf de lancering. Ze werken nog steeds aan nieuwe testversies met extra functies, die na de lancering beschikbaar zullen zijn. Bijvoorbeeld de extensie-ondersteuning van de nieuwe Edge-browser zit er standaard niet in bij de lancering.

“We werken hard om het project af te ronden, maar sommige onderdelen hebben nog meer ontwikkeling nodig,” zegt Belfiore. Hij wil ook de lanceringsdatum van eind juli ook niet bevestigen, maar zegt dat een lancering deze zomer nog steeds de bedoeling is. Belfiore: “Na de lancering zal je snel verschillende updates, nieuwe functies en app-veranderingen ontvangen, om Windows 10 nog beter te maken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business